Fifty Shades of Grey-film komt in augustus 2014

De verfilming van het erotische boek Fifty Shades of Grey van E.L. James gaat volgend jaar op 1 augustus in de Verenigde Staten draaien.

Premièredata van andere landen worden nog bekendgemaakt door filmmaatschappij Universal, die ook de Nederlandse distributie beheert. Dat laat producent Focus Features vrijdag weten.

De mededeling van de verschijningsdatum is opmerkelijk, aangezien de film officieel nog niet eens in de preproductiefase verkeert en er nog geen acteurs zijn gecontracteerd. De film wordt geregisseerd door de 46-jarige Britse Sam Taylor-Johnson, die tot nu toe enkele korte films maakte en de speelfilm Nowhere Boy, over de jonge jaren van John Lennon. De hoofdrol in die film werd overigens vertolkt door de 23 jaar jongere Kick-Ass-acteur Aaron Taylor-Johnson, met wie ze nu getrouwd is en twee kinderen heeft.

Fifty Shades of Grey, in het Nederlands uitgebracht als Vijftig Tinten Grijs, vertelt over de zwoele relatie tussen de 27-jarige miljardair Christian Grey en de enigszins naïeve studente Anastasia Steele. Het boek verscheen in 2011 en werd al snel een fenomeen. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan zeventig miljoen exemplaren verkocht. Of de vervolgen Fifty Shades Darker uit 2011 en Fifty Shades Freed uit 2012 ook worden verfilmd is niet bekend.


Fifty Shades of Grey-film komt in augustus 2014 (Foto: Novum)