'Samsung werkt aan eigen Google Glass'

Samsung werkt naar verluidt aan een eigen versie van Google Glass. Het draagbare beeldscherm, dat gedragen wordt alsof het een bril is, moet volgens de Russische marktanalist Eldar Murtazin in april onthuld worden. Murtazin noemt de bril de Gear Glass. Samsung heeft het bestaan van het draagbare beeldscherm niet bevestigd.

De onthulling van de Gear Glass zou samen kunnen vallen met Samsungs jaarlijkse onthulling van nieuwe telefoons. Elk voorjaar brengt het Koreaanse concern zijn Galaxy S-telefoons op de markt.

Murtazin geeft niet aan hoe hij aan zijn informatie komt. De analist heeft al vaker goede voorspellingen gedaan. De marktanalist liet in 2011 weten dat Microsoft de telefoontak van Nokia wilde overnemen. Vorig maand maakten Nokia en Microsoft de overname bekend.

Wanneer Samsung daadwerkelijk aan een eigen bril werkt, wordt dat het tweede draagbare product van het Koreaanse bedrijf. Twee weken geleden kwam de Galaxy Gear, een horloge dat via Bluetooth verbonden wordt met een smartphone, op de markt.

Op dit moment heeft Google zijn Google Glass alleen beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers. Googles bril moet volgend jaar in de winkel komen te liggen. Naast Google en Samsung zouden ook LG en Olympus bezig zijn met een draagbaar beeldscherm.