Brands wil transferbedrijvigheid terugdringen

De voorbije jaren moest PSV zich bij een vertrek van een sterspeler richting de transfermarkt begeven, omdat de aanwas vanuit de jeugdopleiding onvoldoende was. Marcel Brands is vastberaden om die situatie in de toekomst te veranderen. De technisch manager van de Eindhovenaren zag deze zomer al enkele talenten doorstromen naar de hoofdmacht, en hoopt deze lijn door te trekken naar de toekomst.

"Wat ik heel graag bij PSV wil bewerkstelligen is dat er altijd eerst gedacht wordt wat we zelf in huis hebben", zegt hij tegenover PSV TV. "Misschien is dat in het verleden wel eens anders geweest, maar ik vind dat PSV dat aan zijn jeugdopleiding verplicht is. Er werken een hoop mensen dag en nacht om de jeugd klaar te stomen voor PSV 1. Je ziet ook de trots bij die mensen als er spelers hun debuut maken. Daar werken we hard aan."

De weg naar de transfermarkt moet gereserveerd blijven voor noodgevallen. "Pas als we er van overtuigd zijn dat hij het niveau niet heeft, dan moeten we pas extern kijken. We zijn met een continue proces bezig qua scouting. Op alle posities in je elftal moet je voorbereid zijn als er iets gebeurt."