Flinke aanwas studentenverenigingen

Studentenverenigingen hebben er dit jaar een stuk meer nieuwe leden bij gekregen dan vorig jaar. Ruim 8500 eerstejaars schreven zich bij een vereniging in, een stijging van twaalf procent. Dat meldt de koepelorganisatie van studentenverenigingen LKvV zondag.

De groei van het aantal nieuwe leden is de grootste sinds 2009. De stijging komt volgens de LKvV onder meer doordat er meer jongeren zijn gaan studeren. Dit collegejaar schreven zes procent meer eerstejaars zich bij een hogeschool of universiteit in dan een jaar eerder.

Maar de aanwas heeft volgens voorzitter Jan van 't Westende ook te maken met de krappe arbeidsmarkt. "Studenten zien steeds meer het nut in van het lidmaatschap van een studentenvereniging. Ze willen zich naast hun studie verder ontwikkelen", aldus Van 't Westende. Volgens hem bieden studentenverenigingen die kans 'bij uitstek'.

Het lidmaatschap van een studentenvereniging is volgens de LKvV goed te combineren met een studie. "Verenigingen stimuleren hun leden om een actieve studententijd te combineren met een succesvolle studie."


Dan vast ook meer van dit soort mornings-after-the-night-before...