Lichaam dader schietpartij Oostenrijk gevonden

De Oostenrijkse politie heeft woensdagochtend het verminkte lichaam gevonden van de vermoedelijke dader van een schietpartij maandagnacht in Neder-Oostenrijk waarbij vier mensen werden gedood. Het lichaam werd ontdekt nadat de politie de boerderij waar de man zich had verschanst was binnengedrongen en een vuur had gedoofd in de ruimte waar hij zich schuilhield.

Volgens politiewoordvoerder Roland Scherscher was het lichaam dusdanig verminkt dat het niet direct kon worden geïdentificeerd. De politie gaat er evenwel vanuit dat het om de dader gaat, die zich meer dan 24 uur in de boerderij verschanste.

De boerderij staat in Melk, bij het stadje Annaberg. De zaak liep maandagnacht uit de hand toen agenten de man, die zij al jarenlang van stroperij verdachten, op heterdaad betrapten en wilden arresteren. Volgens een woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van binnenlandse zaken vluchtte de man in zijn auto. Toen hij met zijn voertuig in een greppel terecht was gekomen, schoot hij een agent van een speciaal team dood. Een ambulancebroeder die eerste hulp verleende werd vervolgens eveneens doodgeschoten. Een collega van de agent raakte bij de beschieting gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Na de agent en de broeder te hebben doodgeschoten sloeg de stroper opnieuw op de vlucht. Bij een wegblokkade schoot hij een tweede agent dood. Volgens de politie lijkt het erop dat de stroper daarna een politiewagen heeft gekaapt en een agent gegijzeld. Uiteindelijk verschanste hij zich in zijn boerderij. De politiewagen werd dinsdag door de politie weggesleept bij de boerderij. In de auto werd het ontzielde lichaam van de agent aangetroffen.