[Moto3] Uitslag Grand Prix van San Marino

Alex Rins heeft op het circuit van Misano de Moto3 Grand Prix van San Marino op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef zijn landgenoot Maverick Viñales vijf honderdste van een seconde voor. Alex Marquez werd ruim hierachter derde. Jasper Iwema eindigde als 21e, ruim buiten de punten.

Jonas Folger claimde poleposition, maar de Duitser beleefde er weinig plezier aan, want eerst zag hij Rins en Viñales al passeren en in de vierde ronde werd hij van zijn machine geworpen door een highsider. Vooraan vochten Rins en Viñales om de zege, waarbij het aankwam op de laatste ronde, waarin Rins uiteindelijk net even sterker bleek te zijn.

Ruim achter dit duo reed Marquez naar een eenzame derde plaats. Achter de Spanjaard werd kampioenschapsleider Luis Salom vierde. Hij kende op Misano een lastig weekend met een valpartij en een tiende startpositie. De Spanjaard klom in de race al snel op naar de vierde positie en had veel moeite om in het resterende deel van de race vier concurrenten achter zich te houden.

In het kampioenschap leidt Salom nog steeds met 246 punten. Viñales staat met 227 punten tweede, met twee punten achter hem Rins. Marquez klom naar de vierde positie, maar heeft met 133 punten een ruime achterstand op het leidende trio. Iwema staat met acht punten 21e.