FOK! wat een weer... Nazomer

Dag dames en heren! Voor de weerkundigen is de herfst al op 1 september begonnen, maar het lijkt erop dat na zes té koude maanden er nu een flinke inhaalrace is begonnen. Dit kan voor de winterliefhebbers zeer nadelig uitpakken. Meer en bovendien actievere depressies ontstaan er vanaf november als gevolg van de warme zee. Tevens zal de huidige droogte ongetwijfeld gecompenseerd gaan worden door de natuur.

Om er even verder op in te haken, de temperatuur van het zeewater zal dus ongetwijfeld op niveau blijven en misschien zelfs nog wat oplopen met de komende dagen voor de deur. In de winter zal dit in west-Nederland voor zachte temperaturen blijven zorgen en ongetwijfeld ook voor wisselvallig weer. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid op een Scandi-hoog, maar ík denk dat de westcirculatie pas in oktober en november echt op gang komt en de grote kou weinig kans gaat krijgen. 

Even terug naar de actualiteit: in het noorden blijven er nog steeds enkele wolkenvelden aanwezig, maar in de rest van het land is het toch wel grotendeels zonnig. Het kwik loopt uiteen van 23 graden in het noorden, tot 28 graden in Limburg. Verder staat er maar een zwakke oostelijke wind.

Tot in het weekend blijft het zonnig, maar er zou op zondag wel eens een onweersbui kunnen gaan ontstaan.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Vlis1
We duiken vandaag met Afstandbediening even de archieven in om te kijken wanneer er wél buien vielen in ons land.

 Vlis2
Afstand maakte deze foto's vanuit Vlissingen...

 Vlis3
...en dit soort wolkenluchten heb ik al héél lang niet meer gezien. Waar zijn die tijden gebleven?