Ex-vriend prinses Diana niet blij met film

Hasnat Khan is niet blij met de film Diana over zijn ex-vriendin de prinses van Wales. "Die hele film is gebaseerd op roddels", zegt de cardioloog tegen de Britse krant The Daily Mail. Het drama met Naomi Watts in de titelrol gaat over de laatste maanden van Diana die tot enkele weken voor haar dood een relatie had met Khan, in de film gespeeld door Lost-acteur Naveen Andrews.

"De makers hebben gesproken met vriendinnen van Diana en enkele van mijn familieleden die weinig wisten van onze relatie", gaat Khan verder. "Het zijn echt alleen roddels en aannames." Hij benadrukt dat hij dan ook niets met de film te maken heeft gehad, hoewel de filmmakers dat wel suggereren. "Ik ga de film dan ook zeker niet bekijken", zegt Khan.

Diana zou bij haar vriendinnen doorgaans aan Khan hebben gerefereerd als 'Dr. Wonderful'. De prinses zou zelfs met Khan hebben willen trouwen, maar hij kon niet tegen de immense media-aandacht. Diana besloot daarom de relatie te beëindigen. Uiteindelijk zou Diana samen met haar nieuwe vriend Dodi Al-Fayed, opgejaagd door paparazzi, omkomen bij een verkeersongeluk in een tunnel in Parijs. Diana verschijnt op 14 november in de Nederlandse bioscoop.


Ex-vriend prinses Diana niet blij met film (Foto: Novum)