FOK! wat een weer... Behoorlijke verschillen

Een goede zaterdagmorgen! De verschillen in ons land zijn dit weekend behoorlijk groot. In het noorden blijft het een groot deel van het weekend droog, terwijl er in het zuiden geregeld buien vallen.

De grote vraag is vooral tot waar dit gebied komt. In de ochtend begint het in Zeeland al te regenen en deze regen schuift dan langzaam in oostelijke richting op. Dus met name de zuidelijke provincies krijgen hier dus mee te maken. Met een zuidelijke bovenstroming zal de neerslag toch ook wel heel langzaam naar het noorden gaan trekken om vervolgens tot stilstand te komen. Mogelijk ontstaan er ook een paar verscholen buien en hierbij is er kans op onweer. In de middag betrekt het dan ook in het midden en mogelijk dat dan ook Utrecht, het zuiden van Noord-Holland en Gelderland wat regen krijgt. Het noorden blijft sowieso droog met redelijk wat zon.

Ten noorden van de grote rivieren vinden we met gemiddeld 25 graden dan ook de hoogste temperaturen. In de regen is het niet veel warmer dan 20 graden. Gezien de warme bovenlucht kan het kwik ook in het zuiden nog iets hoger uitvallen. De oostelijke wind is matig tot vrij krachtig.

Ook morgen lijkt deze tweedeling in stand te blijven.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Lek2
Een prachtige ochtendfoto van Dumpiej op de veerpont over de Lek.