FOK!filmtip van de dag: The American

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Soms kies je voor kwaliteit, soms speelt smaak een rol, maar soms laten we ons chauvinisme de overhand nemen en kiezen we gewoon voor iets Oer Hollands, want soms is de spijs uit eigen keuken simpelweg het lekkerst. Daarom kiezen we vandaag misschien niet de beste film voor je uit, maar wel de meest Hollandse, hoewel de titel dat niet doet vermoeden. The American werd geregisseerd door Anton Corbijn en ziet George Clooney in de hoofdrol als huurmoordenaar. Naast hem speelt Thekla Reuten - tevens uit eigen land - de rol van Mathilde. Jack (Clooney) heeft te kennen gegeven dat hij wil stoppen met moorden, maar heeft nog een klus te klaren, Mathilde. Als hij onderduikt op het platteland in Italië komt hij in aanraking met een priester en valt hij voor een vrouw, Clara. Maar of het wijs besluit was om boven te komen drijven terwijl hij zich schuild wilde houden moet nog blijken.

The American is vanavond te zien op Net 5 om 20:30 uur.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!