Politieauto achtervolgd en van de weg gedrukt

Twee mannen uit Ermelo zijn woensdagnacht opgepakt, nadat ze op de A28 een politieauto hadden achtervolgd. Een van hen probeerde de politieauto ook van de weg te drukken, meldt de politie donderdag.

De agenten hadden even daarvoor in Harderwijk een groep mensen aangesproken op hun gedrag. Een van de leden van die groep, een 25-jarige man uit Ermelo, stelde zich hierbij agressief op richting de agenten. Toen de agenten hun weg in hun politieauto vervolgden kwamen ze er op de A28 achter dat ze werden achtervolgd.

Kort daarop kwam er een tweede auto aan, die hielp bij het klemrijden van de politieauto. Ondertussen werd flink hard gereden, waardoor volgens de politie zeer gevaarlijke situaties ontstonden. Een van de auto's stuurde op een gegeven moment zo sterk naar rechts, dat de politieauto moest uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding te voorkomen. Zowel de politieauto als de wagens van de Ermeloërs kwamen hier vervolgens tot stilstand.

Een achteropkomende vrachtwagen moest naar links uitwijken om de stilstaande auto's te ontwijken. Ook andere automobilisten moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Op de vluchtstrook stapten beide mannen uit hun auto. Ze stelden zich volgens de agenten agressief op. Toen de vrachtwagen moest uitwijken, stapten beide mannen weer in hun auto en reden weg. De politie wist de identiteit van de mannen echter te achterhalen, waarna de twee zich op het bureau meldden. De mannen werden aangehouden en verhoord, waarna een van de twee, een 49-jarige man uit Ermelo, in een cel werd gezet. De andere man mocht gaan, maar blijft verdachte in het onderzoek.