Bérénice Bejo kreeg advies van idool Meryl Streep

Actrice Bérénice Bejo heeft veel gehad aan een tip die Meryl Streep haar gaf op de avond dat The Artist vijf Oscars won. "Ze zei dat ik nooit moest proberen om weer een rol als Peppy te vinden", zegt de Frans-Argentijnse Bejo dinsdag in Spits over haar personage in de stomme film. "Dat waren wijze woorden, want je bent toch geneigd om vast te houden aan dat wat je succes brengt."

Die avond in 2012 is grotendeels een onwaarschijnlijke waas voor Bejo. "Ik stond opeens te praten met Meryl Streep, mijn grote idool. En ik weet niet eens meer dat mijn man Michel mij tijdens zijn Oscarspeech bedankte. Dat heb later op Youtube moeten terugzien." Filmmaker Michel Hazanavicius regisseerde zijn vrouw in The Artist, de film waarvoor hij de Oscar voor beste regie kreeg.

Het enorme en onverwachte succes van The Artist heeft Bejo geen windeieren gelegd. Waar zij tot voor kort nog regelmatig werd afgewezen, wordt ze nu regelmatig gevraagd voor grote rollen. Zo ook in Le Passé van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi, die vanaf donderdag in Nederland draait. Toch staat de actrice nog met beide benen op de grond.

"Ik heb aanbiedingen gehad, maar er zat niks voor me bij", vertelt Bejo. "Vooral na een succes als The Artist moet je oppassen dat je niets gaat doen alleen voor het geld of de roem."

Een andere belangrijke reden is dat haar man en kinderen een leven in Parijs hebben opgebouwd. "Ik wil niet naar Los Angeles verhuizen", zegt de actrice nuchter, hoewel Hollywood blijft lonken. "Mocht ik een fantastische aanbieding krijgen, dan stop ik mijn man en kinderen in mijn koffer en neem ik ze een paar maanden mee."


Bérénice Bejo kreeg advies van idool Meryl Streep (Foto: Novum)