Nederland neemt afscheid van Rita Reys

Fans en bekenden nemen maandag afscheid van Rita Reys. In de Sint-Johannes de Doperkerk in Breukelen wordt om 12.00 uur een openbare dienst gehouden. De jazzzangeres overleed vorige week zondag op 88-jarige leeftijd.

Tijdens de dienst komen bekenden van de zangeres aan het woord. Ook is onder meer de begeleidingsband van Reys aanwezig. Na de ceremonie wordt Reys in besloten kring gecremeerd.

Reys' dochter Leila Jacobs liet eerder weten dat de uitvaart geen 'zielige' aangelegenheid wordt. "Huilen is prima, maar ze moeten niet allemaal in het zwart en grijs", citeerde Leila haar moeder in het AD. "Ze wil geen slappe koffie en slappe cake, ze wil gewoon dat iedereen het naar z'n zin heeft en met een goed gevoel naar huis gaat", aldus Jacobs.

De zangeres stierf vorige week in de nacht van zaterdag op zondag. Twee dagen daarvoor werd ze getroffen door een zware hersenbloeding. Enkele weken voor haar dood stond ze nog op het podium van North Sea Jazz Club. De zangeres zou 1 september een optreden geven in de Amsterdamse Paradiso.