Hazard: "Bakkali is een fenomeen"

Op voorhand waren de verwachtingen hooggespannen, maar Zulte Waregem kwam er niet aan te pas tegen PSV. Thorgan Hazard baalt. De van Chelsea gehuurde flankspeler had meer van zijn team verwacht. "Ik ben moe en ontgoocheld", zo vertelde hij Voetbalkrant na afloop.

"Er rest ons nu natuurlijk nog een return, maar ja. Ze speelden gewoon goed voetbal en waren beter. Natuurlijk is het jammer dat we niet scoorden, maar dit was een tegenstander van een ander niveau."

Voor PSV had Hazard lovende woorden in petto. "Ze hebben veel topjongeren en hebben heel sterk gespeeld", aldus de aanvaller, die met name onder de indruk was van Zakaria Bakkali. "Ik had al van Bakkali gehoord, hij is een fenomeen met 17 jaar en is een jongen voor de toekomst. We hadden niet veel meer kunnen doen dan wat we nu hebben laten zien."

Zulte Waregem wist de bal niet in de ploeg te houden. "We hadden heel weinig de bal in het begin en we hebben een beetje gepanikeerd. Gaandeweg zijn we wat beter in de wedstrijd gekomen, maar als we de bal niet hadden, was het echt lastig voetballen."