TMNT-speeltjes afgepakt op vliegveld

De vijfjarige hero in a half shell Alfie Waine was ontroostbaar toen zijn plastic Teenage Mutant Ninja Turtle-speeltjes werden afgepakt op het vliegveld van Leeds. Dat schrijft Metro UK.

De drie speeltjes waren ongeveer 20 centimeter lang. Het betrof een lasergeweertje, een Donatello-staf en een Ninja Turtle-zwaard. De beveiliging flikkerde de speeltjes na inbeslagname weg. Desgevraagd gaf men aan 'dat ze teveel op echte wapens leken.' Het bronartikel toont ter verduidelijking een foto van het vervaarlijke zwaard.

De moeder van het jochie, Emma Hardy, zegt dat ze de speeltjes niet in de auto mocht leggen. "Het is belachelijk. De vlucht ging heus niet worden gekaapt door een jochie met een plastic zwaard. Hij was helemaal overstuur toen ze ons vertelden dat de speeltjes de prullenbak in gingen."

Een vertegenwoordiger van het vliegveld zegt: "Als iets op een wapen lijkt of het na-aapt moeten we het in beslag nemen." De speelgoedfabrikant reageert dat 'ouders met kleine Ninja's die hun speelgoed willen meenemen in het vliegtuig, er goed aan doen vooraf even bij het vliegveld na te vragen of dat mag.'