Katje bijna dood door veganistische levenswijze

De keuze om zelf geen vlees te eten, ging een stel uit Melbourne niet ver genoeg. Ook het huisdier van het stel, een jong poesje, moest zich maar aanpassen aan de levensstijl van de rest van het gezin. Dit had tot gevolg dat het dier ondervoed en uitgeput bij de dierenarts terechtkwam.

Dierenarts Pinfold had dit in de 11 jaar dat zij haar praktijk runt nog nooit meegemaakt: een katje dat meer dood dan levend werd binnengebracht doordat het aan een dieet van aardappels, rijstmelk en pasta zat. Vlees eten is namelijk haram bij veganisten en je kan prima jouw rare ideeën opleggen aan een carnivoor als een kat.

Het poesje verbleef drie dagen in het dierenziekenhuis waar het een infuus kreeg met de nodige voedingsstoffen en uiteindelijk… VLEES! Na deze behandeling mocht het weer mee met het stel, dat verondersteld wordt nu wel goed voor het dier te zorgen. Compleet met een kleine workshop ‘waarom katten vlees nodig hebben’ en een zak kattenvoer.

Volgens dokter Pinfold kunnen mensen die zo nodig hun ideologie aan hun huisdier willen opdringen, beter een konijn nemen.