De toekomst van Assassin's Creed in strip

De net aangekondigde stripreeks Assassin's Creed: Brahman zal blijkbaar aanwijzingen bevatten over waar de franchise na Assassin's Creed IV zou kunnen plaatsvinden.

De comics werden dit weekend aangekondigd in San Diego Comic Con, waar de schrijver Brenden Fletcher vertelde over zijn mogelijkheden om een sneakpreview van de toekomstige games bieden. "Het verhaal dat er in de huidige strip zit is echt belangrijk en is gevuld met tips voor wat je zult zien in de toekomst", zei hij. "Ik kan niet veel meer dan dat over de hints zeggen, natuurlijk, maar als je echt enthousiast bent over Assassin's Creed-games en je wilt weten waar alles naar toe gaat na Black Flag en in de toekomst, zijn er zeer sterke aanwijzingen in Brahman."

In de strip speelt Arbaaz Mir de assassin die in een moeilijke positie geplaatst wordt vanwege zijn loyaliteit aan de Broederschap. Het speelt zich af in 1839 in India onder koloniale Britse heerschappij.

Ubisoft zei onlangs dat het niet is uitgesloten een moderne Assassin's Creed te maken, maar de historische toeristische factor maakt deel uit van de charme van de franchise. Het volgende spel, Assassin's Creed IV: Black Flag, komt uit op PlayStation 3, Wii U en Xbox 360 aan het einde van oktober, met latere versies voor pc, PlayStation 4 en Xbox One later in het jaar. Er komt vast daarna een nieuw deel, dat verwacht wordt in 2014. Deze is in de maak bij Ubisoft Toronto.