Se7en-scenarist schrijft vervolg op Dragon Tattoo

Andrew Kevin Walker gaat het scenario onder handen nemen van het vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo. Hij gaat het scenario van Steve Zaillian bewerken, schrijft de Amerikaanse site The Playlist. Walker werkte eerder met David Fincher aan de thriller Se7en. Of dit ook betekent dat Fincher terugkeert als regisseur is nog de vraag.

The Girl with the Dragon Tattoo uit 2011 is de Amerikaanse remake van de Zweedse Millennium-film Män Som Hatar Kvinnor (Mannen Die Vrouwen Haten). De film met Daniel Craig en Rooney Mara in de hoofdrollen kostte zo'n negentig miljoen dollar en bracht wereldwijd 232 miljoen dollar op. Daar komen de kosten van de promotie echter nog bij. Die worden door de studio vrijwel nooit gespecificeerd, maar bij dit soort grote films gaat het al gauw om zo'n honderd miljoen dollar. Sony is dus nogal voorzichtig met het financieren van een vervolg.

Een terugkomst van Fincher zou de voortgang van de film kunnen bespoedigen. Hoe dan ook heeft de regisseur ineens tijd, aangezien zijn andere project, 20,000 Leagues Under the Sea, door Disney in de ijskast is gezet. The Mouse House wil zich na de recente flop van The Lone Ranger even verre van grootse, immens dure spektakelfilms houden.

Daarmee dient zich echter wel het volgende probleem aan. Daniel Craig is binnenkort onder de pannen met de nieuwe Bondfilm. Als Sony hem wil schaken voor het vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo, dan moeten de opnames al begin volgend jaar van start gaan. Anders heeft Craig pas weer in 2015 tijd, en wellicht is een tussenpoos van vier jaar te lang.


Se7en-scenarist schrijft vervolg op Dragon Tattoo (Foto: Novum)