Kevin Costner smokkelt drugs in Midnight Delivery

Kevin Costner is in onderhandeling voor de hoofdrol in Midnight Delivery van producent Guillermo del Toro. Hij zou een vader spelen die zijn van hem vervreemde dochter wil redden uit de klauwen van een Colombiaans drugskartel. Daarvoor moet hij op een nachtvlucht een lading drugs naar Londen smokkelen, schrijft The Hollywood Reporter.

Del Toro bedacht het verhaal waarna scenarist Neil Cross, die schreef voor de tv-series Spooks, Doctor Who en Luther, het scenario ging uitwerken. Brian Kirk, die afleveringen regisseerde van onder meer Dexter, Luther en Game of Thrones, zou Midnight Delivery regisseren, maar zijn medewerking is inmiddels onduidelijk.

Del Toro is vooral bekend als regisseur van de Hellboy-films en Pan's Labyrinth. Hij leverde onlangs de spektakelfilm Pacific Rim af, die donderdag in Nederland gaat draaien.

Costners carrière zit weer stevig in de lift. De 58-jarige acteur won vorig jaar een Emmy voor zijn rol in de westernserie Hatfields & McCoys en is momenteel te zien als Supermans pleegvader Jonathan Kent in Man of Steel. Hij is later dit jaar te zien in Jack Ryan, met Chris Pine in de titelrol. Ook heeft Costner onlangs de opnames van de volgend jaar te verschijnen thriller Three Days to Kill, met Amber Heard en Hailee Steinfeld, afgerond.


Kevin Costner smokkelt drugs in Midnight Delivery (Foto: Novum)