[Tour] Trentin wint veertiende etappe

Matteo Trentin is de winnaar geworden van de veertiende etappe in de Tour de France. De renner van Quick-Step was de sterkste in een sprint van de kopgroep.

De etappe ging vandaag over een heuvelachtig parcours, waardoor het vanaf het begin duidelijk was date r vandaag kansen waren voor de aanvallers. Bak, Voigt en Kadri gingen er vandoor, zij kregen niet veel later gezelschap van Vichot, Burghardt, Van Garderen, Bakelants, Gautier, Brutt, Erviti, Rojas, Garcia, Trentin, Talansky, Millar, Albasini, Geschke en Simon. De voorsprong groeide naar ruim drie minuten toen Johnny Hoogerland, die de slag had gemist, in de achtervolging ging. Hij kreeg gezelschap van Damiano Cunego.

De Nederlandse kampioen kwam tot op vijftig seconden, maar daarna liep de achterstand op de kopgroep weer op. Ze zouden nog tientallen kilometers ertussen blijven rijden voordat de twee uiteindelijk weer door het peloton gegrepen werden. Intussen was het duidelijk dat de kopgroep niet meer teruggepakt zou worden en kwamen de eerste aanvallen. Burghardt was de eerste, maar hij kwam niet weg. Dat gold ook voor Millar en Bakelants.

Toen Simon weg reed keek de rest van de groep naar elkaar en hij pakte meer dan twintig seconden. De Fransman bleef lang op kop maar werd een kilometer voor streep gegrepen. Het liep uit op een sprint die gewonnen werd door Trentin, voor Albasini en Talansky.

Uitslag:

# Naam Land Ploeg Tijd
1 Matteo tTrentin Ita Oph 4:15.11
2 Michael Albasini Zwi Ori z.t.
3 Andrew Talansky VS Gar z.t.
4 Jose Joaquim Rojas Spa Mov z.t.
5 Egoitz Garcia Spa Cof z.t.
6 Lars Bak Den Lot z.t.
7 Simon Geschke Dui Ags z.t.
8 Arthur Vichot Fra FDJ z.t.
9 Pavel Broett Rus Kat z.t.
10 Cyril Gautier Fra Eur z.t.