[EK Vrouwen] Oranje gelijk tegen Duitsland

De Nederlandse voetbalsters zijn het EK begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Duitsland. In het Zweedse Växjö werd geen geweldige wedstrijd gespeeld, maar bleven de Oranjevrouwen goed overeind tegen de zevenvoudig Europees kampioen. Eerder donderdag speelden IJsland en Noorwegen, de twee andere teams in poule B, ook gelijk: 1-1.

In de eerste helft had Duitsland duidelijk het betere van het spel. Bij elke aanval was de verdediging van Oranje op tijd, zij het soms ternauwernood. De ploeg van bondscoach Roger Reijners zette daar zelf weinig tegenover. Een aantal counters leidde tot twee optredens van de Duitse doelvrouw Nadine Angerer.

Na rust kreeg Nederland meer grip op de regerend Europees kampioen. De Oranjevrouwen beseften dat er iets te halen was en zetten meer en meer druk naar voren. Het leidde ertoe dat Manon Melis oog in oog kwam te staan met Angerer voor de beste kans van de wedstrijd.

Duitsland zette nog een slotoffensief in om puntenverlies te voorkomen. Uit een late corner van de vrouwen kon Oranje nog een keer counteren, maar de beginstand van de wedstrijd bleef op de borden staan.