Charlie Kaufman doet Slaughterhouse-Five

Charlie Kaufman, als screenwriter verantwoordelijk voor Being John Malkovich, Adaptation en Eternal Sunshine of the Spotless Mind, gaat een nieuwe verfilming van Slaughterhouse-Five schrijven. Dit meldt de Daily Telegraph.

De boekverfilming en remake van de gelijknamige film uit 1972 is één van de aankomende projecten van Guillermo del Toro. Hij sprak met Kaufman over het boek en de twee kwamen in anderhalf uur op een voor beiden tevredenstellende wijze het verhaal op te pakken. "Het idee van de Tralfamadorians [de aliens uit Slaughterhouse-Five] die 'losgemaakt zijn van de tijd', zodat alles voor hen tegelijk lijkt te gebeuren vind ik geweldig," aldus Del Toro.

Het boek vertelt over de soldaat Billy Pilgrim, die in de Tweede Wereldoorlog vecht en van daaruit reizen door de tijd maakt.

Del Toro, die bezig is met de promotie van Pacific Rim, de productie van een tv-serie voor kabelzender FX en de voorbereiding van zijn nieuwe film Crimson Peak, heeft een hoop op zijn bordje liggen. "De studio wil dit doen als het mijn volgende film is, maar ik kan niets toezeggen tot er een scenario is." Hij voegde eraan toe dat Kaufman een dure schrijver is, maar dat "het wel goed komt."