Zonderland wint titels op rek en brug

Epke Zonderland is zondag Nederlands kampioen geworden op het rek en de brug. De Fries, die na zijn olympische titel op het rek geen wedstrijd meer turnde, was in het Rotterdamse Ahoy op twee onderdelen de beste. Casimir Schmidt, die zaterdag al de meerkamptitel voor zich opeiste, pakte zondag op de vloer zijn tweede titel.

Op de rekstok bleef Zonderland met een score van 14,900 punten Karl Kosztka en Boudewijn de Vries voor. Op de brug hield hij dankzij een score van 15,500 punten Schmidt en Jorian Ilbrink achter zich. Schmidt was op de vloer met 14,800 punten de beste voor Glenn Smink en Kosztka.

De titels op voltige, sprong en ringen gingen naar respectievelijk Bart Deurloo, Smink en Melvin Ornek. Deurloo (15,300 punten) kreeg op het podium gezelschap van Smink en Schmidt en eiste zelf op de ringen de tweede plaats op achter Ornek (14,550 punten). Ilbrink pakte daar brons. Smink scoorde op sprong 14,050 punten en bleef Schmidt en Axel Quist voor.

Wyomi Masela pakte bij de vrouwen de titels op vloer en op sprong. Voor haar vloeroefening werd ze beloond met 12,950 punten, meer dan Julia Bombach en Vera van Pol. Op sprong scoorde ze 14,050 punten en hield ze Noël van Klaveren en Kimberley van der Zalm achter zich.

Op de brug ging de titel naar Chantysha Netteb met een score van 13,150 punten. Ook Maartje Ruikes en Van Pol mochten op dat onderdeel mee naar het podium. Ruikes betrad voor haar balkoefening zelf het hoogste treetje van het ereschavot. Ze scoorde 12,850 punten en bleef zo Van Pol en Daphne Slingerland voor.

Zaterdag waren de meerkamptitels al naar Schmidt en Van Pol gegaan. Schmidt was met een totaalscore van 84,200 beter dan Ornek en Smink. Van Pol hield dankzij een score van 53,350 punten de van een blessure terugkerende Céline van Gerner en Masela achter zich.