[UK Open] Upd uitslagen achtste finales

Vanavond werden de achtste finales van de UK Open in Bolton gespeeld. Raymond van Barneveld kwam samen met Robert Thornton als eerste het hoofdpodium op.

De wedstrijd ging op en neer, waar de Nederlander een pijl voor een dubbel miste greep de Schot zijn kans, en ook andersom. Dit leidde er toe dat de finishlijn van negen legs steeds dichterbij kwam.

Bij 6-6 in legs plaatste Barney wederom een break, maar ditmaal wist hij deze in de leg erna te verzilveren: 8-6. Middels drie 140-scores in de 16e leg kreeg de Hagenaar een legio matchdarts waarvan de achtste in de dubbel één viel, en waardoor de uitschakeling van de titelverdediger een feit werd.

[Update 22:10 u]

De tweede partij op het hoofdpodium bracht nog meer spanning dan de eerste. Brendan Dolan bracht Phil Taylor in grote verlegenheid door drie matchdarts te missen bij een 8-7 stand voor de Noord-Ier. The Power forceerde een beslissende leg, waarin de maestro sterke scores neerzette en zo door het oog van de naald kroop.

Op hetzelfde moment vocht ook Jelle Klaasen met Ronnie Baxter op het tweede podium om een plekje bij de beste acht. El Matador en The Rocket wijkten de hele pot niet meer dan één leg van elkaar, totaan de stand van 7-8 voor de Engelsman. Baxter verzilverde zijn break en schakelde daarmee Klaasen uit.

[Update 22:50 u]

Michael van Gerwen toonde tegen The Raging Bull Terry Jenkins weer zijn uitzonderlijke vorm. Een finishpercentage van niet minder dan 100% bracht 5-0 op het scorebord voor de Brabander. In het tweede deel van de partij liet Mighty Mike de teugels iets vieren maar stevende toch confortabel op een 9-3 zege af.

Speler Uitslag Speler
Raymond van Barneveld (Ned) 9-7 Robert Thornton (Sch)
Phil Taylor (Eng) 9-8  Brendan Dolan (N-I)
Michael van Gerwen (Ned) 9-3  Terry Jenkins (Eng)
Adrian Lewis (Eng) 9-6  Kevin Painter (Eng)
Steve West (Eng) 4-9 Peter Wright (Eng)
Andy Hamilton (Eng) 9-1  Terry Temple (Eng)
Ronnie Baxter (Eng) 9-7  Jelle Klaasen (Ned)
John Henderson (Sch) 4-9  James Wade (Eng)