'Politie: niet meer arrestaties zaak Visser'

De Spaanse politie verwacht niet meer verdachten aan te zullen houden voor de moord op de ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Dat meldt de Spaanse krant La Verdad donderdag. De drie verdachten die nu vastzitten, de 36-jarige ex-manager van de volleybalclub in Murcia en twee Roemenen, moeten volgende week in de rechtbank in Murcia verschijnen.

Volgens de krant gaat het onderzoek een nieuwe fase in. De nadruk ligt nu op het analyseren van het bewijsmateriaal en het onderzoeken van de verschillende verklaringen van betrokkenen.

De twee Roemenen, wier voorarrest donderdag werd verlengd, zouden volgens de Spaanse krant La Provincias zwijgen over de zaak. De krant meldt verder dat ex-manager Juan Cuenca ontkent in het huis in het nabij Murcia gelegen Molina de Segura te zijn geweest toen het Nederlandse stel daar ook was. De politie vermoedt dat het stel in het huis is omgebracht, meldden Spaanse media eerder.

De zondag in Alquerías gevonden lichamen die zeer waarschijnlijk van Visser en Severein zijn, zijn nog niet officieel geïdentificeerd. Een afgevaardigde van de Spaanse regering liet eerder weten dat daar donderdag of vrijdag uitsluitsel over komt, aldus de krant.