Problemen drinkwater online inzichtelijk

Drinkwaterbedrijven Vitens en Oasen zetten sinds woensdag een website in om klanten te informeren over storingen of geplande werkzaamheden. Waterstoring.nl moet consumenten vertellen wat er aan de hand is en wanneer de problemen opgelost zijn. Er zijn gesprekken gaande met meer drinkwaterbedrijven om ook hen op het systeem van de website aan te sluiten.

Lekkages en andere ongemakken worden direct in kaart gebracht op de website. Bezoekers kunnen live zien waar wat voor problemen zijn en wanneer deze opgelost worden. Volgens Vitens moeten Nederlanders het per jaar tien minuten zonder drinkwater doen uit de kraan.

De website is voor iedereen toegankelijk, maar biedt op dit moment alleen informatie over de waterleidingen van Oasen en Vitens. Deze twee bedrijven dienen klanten in Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Overijssel. Andere bedrijven, waaronder Dunea voor de regio Den Haag en Waternet voor de regio Amsterdam, worden wellicht binnenkort aangesloten op de website.