Arie Ribbens gaat voor Amerikaans succes

Arie Ribbens gaat voor een doorbraak in de Verenigde Staten. De 76-jarige volkszanger lanceert zijn nieuwe album Een Nieuwe Weg dinsdag niet in Nederland, maar aan de andere kant van de oceaan. "Iedereen droomt ervan, maar ík doe het gewoon."

"Ik ben weer helemaal terug en ga voor het hoogst haalbare als artiest: een lancering in de Verenigde Staten", laat hij dinsdag weten in een persverklaring. "Pavarotti is het ook gelukt. Die zingt in het Italiaans en daar verstaan ze ook niks van. Muziek kent geen grenzen."

Ribbens scoorde hits als Brabantse Nachten zijn Lang en Polonaise Hollandaise. De zanger, die enkele jaren geleden succesvol werd behandeld wegens longkanker, is zaterdag aangekomen in Texas voor wat het slotstuk van zijn loopbaan moet worden. Dinsdag presenteert hij het album, waarna hij de plaat onder de aandacht gaat brengen bij onder meer expats. Hoe dat precies in zijn werk gaat kon een persvoorlichter dinsdag niet zeggen. Volgende maand volgt een promotietour door Nederland.