Glennis Grace balanceerde op rand van dood

Het leven van Glennis Grace is 22 jaar geleden bijna abrupt ten einde gekomen. De zangeres werd op 12-jarige leeftijd getroffen door een hersenvliesontsteking, die haar door een verkeerde diagnose bijna fataal werd.

"Ik moest toen zelfs weer opnieuw leren lopen, want ik was al ver heen. En dat doordat de arts me weg had gestuurd met de diagnose griepje. Een inschattingsfout die hem duur is komen te staan. Hij is toen ontslagen", onthult ze vrijdag in De Telegraaf. "De kans is levensgroot geweest dat ik het niet zou halen. Op een gegeven moment heeft mijn moeder zelfs iedereen bij elkaar geroepen om afscheid van me te nemen."

Grace weet door het voorval 'dat je echt van elk moment moet genieten omdat het zomaar over kan zijn'. "Ik ben heel erg gelukkig samen met mijn zoontje Anthony", vervolgt de zangeres, die weer single is. Ze heeft wel vlinders in haar buik voor iemand, maar heeft 'ervoor gekozen daar na een half jaar samen geweest te zijn geen gehoor aan te geven'. "Misschien komen we elkaar op een later moment in ons leven weer tegen en is wel de tijd rijp."