Dieren zien Dortmund Champions League winnen

Borussia Dortmund wint zaterdag de Champions League. Dat voorspellen dieren in drie Duitse dierentuinen. Tegenstander Bayern München vond slechts een dier aan zijn zijde, maar dat was wel een zwaargewicht. Olifant Nelly uit het Noord-Duitse Hodenhagen scoorde in de Borussia-goal en schaarde zich zo achter Bayern.

Walter de orang-oetan uit de dierentuin in Dortmund leek ook voor Bayern te kiezen. Hij maakte eerst een tas met het shirt van de Duitse kampioen open. Toen hij echter in een tweede tas het gele shirt van Borussia Dortmund vond, was de mensaap verkocht.

Baru de tapir uit de dierentuin van Leipzig verkoos een raap in de kleuren van Borussia Dortmund boven een in de kleuren van Bayern. Twee otters in Aue kozen ervoor om in de hoek van hun verblijf die als Dortmund-hoek aangemerkt was te eten.

Dieren die sportwedstrijden voorspellen zijn een hit in Duitsland sinds octopus Paul tijdens het EK van 2008 en het WK van 2010 succesvol wedstrijden voorspelde. Tijdens de wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika voorspelde hij bij twaalf van de veertien wedstrijden, waaronder de finale, de correcte winnaar.