Homofoob schiet homo dood in New York

Een man heeft zaterdag op een straat in de wijk Greenwich Village in Manhattan een homo doodgeschoten. De politiecommissaris van New York, Raymond Kelly, sprak van een zogenoemde 'hatecrime', gepleegd door een homofoob.

New York is de laatste tijd vaker opgeschrikt door geweld tegen homo's, maar dit is het eerste incident waarbij een dode viel. De schutter, Elliot Morales (33), sprak zijn slachtoffer in aanwezigheid van twee kornuiten aan in Greenwich Village, een wijk waar de homorechtenbeweging zijn oorsprong vindt. Voordat hij zijn slachtoffer een kogel door het hoofd joeg, vroeg hij hem en zijn metgezel of 'ze hier wilden sterven', aldus Kelly.

Een kwartier eerder zagen mensen Morales tegen een restaurant urineren. Hij liep het etablissement binnen, bedreigde het aanwezige barpersoneel en slingerde hen homofobe beledigingen naar het hoofd, waarna hij weer naar buiten ging.

Met zijn twee handlangers sprak hij vervolgens het langslopende slachtoffer en diens metgezel aan. De twee werden door het drietal beledigd en gevolgd tot Morales op een gegeven moment zijn wapen trok en het vuur opende. Enkele straten verder werd hij door agenten aangehouden.