[Premier League] Arsenal doet Wigan de das om

FA Cupwinnaar Wigan Athletic is de laatste degradant uit de Premier League. De ploeg van trainer Roberto Martinez was dinsdag niet opgewassen tegen Arsenal. In Londen werd het 4-1 voor de thuisploeg. Voor Wigan kwam er met de nederlaag een einde aan acht seizoenen op het hoogste Engelse niveau.

Arsenal en Wigan moesten dinsdag beiden winnen. De thuisploeg had een zege nodig om Tottenham Hotspur van de vierde plaats, de laatste plaats die recht geeft op een Champions Leagueticket, te verdringen. Wigan had een zege nodig om nog een realistische kans te hebben om degradatie te ontlopen.

Al snel leek dat de Latics niet gegeven. Lukas Podolski kopte na tien minuten binnen en Wigan had weinig in te brengen. Op slag van rust schoot Shaun Maloney echter verrassend een vrije trap raak: 1-1.

Met de onverwachte gelijkmaker op zak drong Wigan direct aan. James McCarthy leek de 2-1 te scoren, maar stond buitenspel. Even later zorgde Theo Walcott namens Arsenal wel voor een voorsprong. Podolski en Aaron Ramsey maakten de degradatie van Wigan vervolgens definitief.

Manchester City won op bezoek bij het al gedegradeerde Reading met 2-0. Sergio Agüero scoorde vlak voor rust de 1-0, Edin Dzeko besliste de wedstrijd aan het einde van de tweede helft. Door de zege is Manchester City definitief zeker van de tweede plaats.