Ex-Beatle krijgt ongenode gasten op podium

De afgelopen week gaf Paul McCartney de aftrap van zijn Out There-wereldtournee in Brazilië. Bij het optreden in het Serra Dourada stadion in Goiânia kreeg de ex-Beatle ongenode gasten op het podium. Een enorme wolk sprinkhanen hoorden de muzikant waarschijnlijk optreden en besloten het concert met  een bezoekje te vereren.

McCartney, die als dierenliefhebber bekendstaat, bleef onaangedaan doorspelen, terwijl de zwerm insecten op het podium plaatsnamen en zelfs op de muzikant gingen zitten. Een van de dieren had het zo naar zijn zin op de schouder van de ex-Beatle, dat hij het drie uur durende optreden bleef zitten en door McCartney aan het publiek werd voorgesteld, als zijn nieuwste vriend Harold. Zelden waren de woorden "the movement you need is on your shoulder" uit 'Hey Jude' meer toepasselijk als bij dit optreden.

Het 47000-koppige publiek was getuige van een indrukwekkend concert, waarbij McCartney ook zelden live gespeelde nummers als 'Being For The Benefit Of Mr Kite', 'All Together Now' en 'Eight Days A Week' liet horen. Laatstgenoemde nummer speelde McCartney voor het laatst in 1965 met The Beatles. De Out There-tour zal na Brazilië ook de Verenigde Staten, Polen, Italië, Oostenrijk en Canada aandoen.