FOK! wat een weer... Buien.

Goedemorgen! De buien zijn er uiteindelijk wel gekomen, maar ze waren zeer grillig over het land verdeeld. De zwaarste bui trok over het Rivierengebied naar het zuidwesten toe. In het midden ontstond er ook een buienlijn en die trok naar Zuid-Holland. In het oosten en noorden ging het meer om egale regen, terwijl het in het noordwesten vrijwel overal droog bleef. Vervolgens vielen er aan het begin van de avond ook in Limburg enkele stevige buien.

Wat verder opvallend was waren de verschillen in temperatuur. Rond een uur of vier was het in de Achterhoek maar 16 graden, maar op hetzelfde moment was het in Wijk aan Zee ruim 24 graden. Een paar kilometer uit de kust was het overigens maar 10 graden. 

Vandaag passeert er een front van zuidwest naar noordoost over ons land en dit levert voor vrijwel iedereen wel enige tijd regen op. Bij deze regen is er ook kans op onweer en deze kans is het grootst in het noordoosten waar het nog het warmst gaat worden. De temperaturen lopen in eerste instantie nog op naar 20 graden, maar na de passage van het front koelt het steeds verder af. De wind draait naar zuid- tot zuidwest en neemt langs de kust toe tot vrij krachtig.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Mist en zwanen
KlapMongeaul laat geen gelegenheid voorbij gaan om schitterende foto's te maken. Deze maakte hij tijdens een vroege zonsopkomst en hij zag een groep zwanen boven de grondmist vliegen.