Geplaagde Lohan in bescherming genomen door vader

Lindsay Lohan is er zelf niet schuldig aan dat ze mogelijk weer achter de tralies verdwijnt. Dat zegt Michael Lohan, vader van de 26-jarige actrice die door een rechter is opgedragen zich donderdag te melden bij een afkickkliniek. Ze lijkt die deadline echter te missen.

Lindsay vertrok woensdag naar Los Angeles, om te beginnen aan haar verblijf in de kliniek Morningside Recovery. Die instelling is echter niet goedgekeurd door justitie. De advocaat van de actrice, Mark Heller, meldt zich donderdag in de rechtbank om de kwestie te bespreken.

"Het is niet haar schuld. Het arme kind was een hoopje ellende voor ze vertrok", zegt vader Michael tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Lindsay had er geen idee van dat Morningside niet is goedgekeurd." Hij is nooit enthousiast geweest over haar advocaat Heller.

De actrice accepteerde in maart het voorstel van justitie om negentig dagen door te brengen in een afkickkliniek. Ze was in de problemen beland door tegen de politie te liegen over een aanrijding. Lindsay had toen ook nog te maken met voorwaarden uit haar proeftijd.