Extreemrechtse politicus slaat meisje (12)

De burgemeester van Athene, Giorgos Kaminis, is donderdag belaagd door een parlementariër van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad. De politicus wilde Kaminis een klap uitdelen, maar miste zijn doelwit en trof in plaats daarvan een 12-jarig meisje, meldden Griekse media. Beveiligers voerden de man, die bovendien geprobeerd zou hebben een pistool te trekken, daarop af.

De aanval hield mogelijk verband met een hulpactie van Gouden Dageraad. De partij wilde op een centraal plein in de Griekse hoofdstad voedsel uitdelen. De extremisten wilden alleen aan Grieken voedsel verstrekken. Buitenlanders hoefden niet op de voedselhulp te rekenen. De politie maakte met behulp van pepperspray een einde aan de hulpactie, waarop de partijleden hun actie vanuit hun partijkantoor voortzetten.

Later op de dag bracht Kaminis een bezoek aan een voedseldistributiecentrum van de gemeente, waar de parlementariër Giorgos Germenis de confrontatie met hem zocht. Germenis wilde de burgervader een oorvijg uitdelen, maar trof een 12-jarige meisje op het voorhoofd. Zij hield daar een blauwe plek aan over. Volgens Kaminis was de man gewapend en probeerde hij een pistool te trekken.