Grote heidebrand bij Hoog Soeren

Bij Hoog Soeren op de Veluwe woedt donderdagavond een grote heidebrand. Vanwege de harde wind breidde het vuur zich aanvankelijk snel uit. Veel brandweerlieden en -wagens zijn aanwezig, meldt een politiewoordvoerder. Vanwege de rookontwikkeling is het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort stilgelegd.

De brand werd omstreeks 19.00 uur ontdekt in het bos- en heidegebied. Waardoor de brand is ontstaan, is nog onbekend. Vanwege de harde wind besloot de brandweer al snel veel manschappen en materieel in te zetten. De brandweer is volgens de politiewoordvoerder druk bezig de brand te bestrijden.

Hoe groot het gebied is dat in brand staat, weet de zegsman nog niet. Vooralsnog hoeft niemand geëvacueerd te worden. "Er wonen hier geen mensen in de buurt." De rook trekt richting de A1, maar het verkeer ondervindt hier nog geen overlast van. Rijkswaterstaat houdt de situatie volgens de politie in de gaten.

Doordat het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort is stilgelegd, moeten reizigers op dit traject rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Deventer wordt geadviseerd om te reizen via Arnhem. Reizigers tussen Amersfoort en Deventer kunnen omreizen via Zwolle. Spoorbeheerder Prorail verwacht dat de problemen rond 22.00 uur voorbij zijn.