FOK! wat een weer... Bijzonder veel wind

Goedemorgen! En weer heb ik mazzel op mijn verjaardag. De zon schijnt flink vandaag en dat is de laatste jaren elke keer het geval geweest op de achttiende april. Geluksvogel die ik ben! Wel gaat het vandaag bijzonder hard waaien en dat nodigt uit om even naar de kust te trekken.

Onder invloed van een actieve depressie die van Schotland naar Noorwegen trekt komt er in onze omgeving een krachtig windveld te staan. Langs de gehele kust komt er zelfs een windkracht 8 te staan en in het binnenland gaat het met windkracht 6 ook bijzonder hard waaien. In het gehele land, maar zeker in de kustprovincies, moet men rekening houden met zware windstoten. Iedereen denkt bij al die wind ook aan veel regen, maar de zon is vandaag dus de hoofdrolspeler. De temperaturen liggen vandaag tussen de 10 en 15 graden.

Aankomende zondag komt het weerbericht eenmalig te vervallen. De hele zaterdag zit mijn huis vol gasten en ongetwijfeld zullen daar ook een aantal drankjes bij gedronken worden. Ik vrees dus dat ik voor zondag geen bekwaam weerbericht kan verzorgen, dus is het beter om even een dagje over te slaan. Vanaf maandag ben ik dan weer elke dag paraat!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

18 april
Ook mijn vaste fotograaf KlapMongeaul viert vandaag zijn verjaardag. Dubbelop dus. Proficiat Klap!