O'Sullivan opent WK snooker tegen debutant Campbell

Zojuist is er geloot voor het wereldkampioenschap snooker. Het toernooi begint komende zaterdag en duurt zeventien dagen. Titelverdediger Ronnie O´Sullivan maakt zijn comeback en speelt in de eerste ronde tegen Marcus Campbell. Een herhaling van de finale is al mogelijk in ronde twee als Ali Carter afrekent met debutant Ben Wollaston. 

O´Sullivan was als titelverdediger automatisch als eerste geplaatst, de top15 van de ranking volgden op twee tot en met zestien. De andere zestien spelers moesten één of meerdere kwalificatiewedstrijden spelen, hoe lager op de ranking des te meer duels men moest spelen. 

Er zijn in totaal zes debutanten, naast Wollaston zijn ook Sam Baird, Jack Lisowski, Dechawat Poomjaeng, Matthew Selt, Michael White er voor het eerst bij. Daarnaast zijn er zeven oud-wereldkampioenen bij de laatste 32: Ronnie O’Sullivan, John Higgins (beiden vier titels), Mark Williams (twee), Graeme Dott, Shaun Murphy en Neil Robertson (elk een)

Oude legenden Jimmy White en Steve Davis haalden het WK niet. White verloor in de beslissende ronde van Robert Milkins. Davis werd in de derde kwalificatieronde al uitgeschakeld door Kuft Maflin die op zijn beurt weer verloor van Peter Ebdon. 

Speler(geplaatst) Speler(ongeplaatst)
Ronnie O'Sullivan(1) Marcus Campbell
Ali Carter(16) Ben Woollaston
Stuart Bingham(9) Sam Baird
John Higgins(8) Mark Davis
Shaun Murphy(5) Martin Gould
Graeme Dott(12) Peter Ebdon
Matthew Stevens(13) Marco Fu
Judd Trump(4) Dominic Dale
Neil Robertson(3) Robert Milkins
Ricky Walden(14) Michael Holt
Mark Williams(11) Michael White
Stephen Maguire(6) Dechewat Poomjaeng
Mark Allen(7) Mark King
Ding Junhui(10) Alan McManus
Barry Hawkins(15) Jack Lisowski
Mark Selby(2) Matthew Selt