Oppositie Venezuela dient klacht in

De Venezolaanse oppositie heeft vrijdag een klacht ingediend tegen de regering. Die zou volgens de presidentskandidaat van de oppositie, Henrique Capriles (40), te lang zijn doorgegaan met de verkiezingscampagne, meldt de BBC. De Venezolanen kiezen zondag na 14 jaar Hugo Chávez een nieuwe president.

Waarnemend president Nicolás Maduro (50) verscheen zaterdag op tv tijdens een bezoek aan het graf van oud-president Hugo Chávez. Er werd ook een interview met hem uitgezonden. Oppositiekandidaat Capriles noemde dit zaterdag "een schaamteloze schending van de verkiezingsregels". Beide kampen hadden hun verkiezingscampagne donderdag officieel afgesloten.

Sinds tien jaar vieren aanhangers van oud-president Chávez op 13 april dat de leider weer aan de macht kwam na een korte coup in 2002. Het zaterdag uitgezonden interview met Maduro ging ook over deze coup.

Capriles, die vorig jaar nog de verkiezingen verloor van Chávez, startte zaterdag een internetkanaal om ook door te kunnen gaan met zijn verkiezingscampagne.

Oppositie Venezuela dient klacht in
Oppositie Venezuela dient klacht in (Foto: ANP)