Nikkei doet stapje terug

De beurs in Tokio deed vrijdag een stapje terug. Beleggers besloten wat winsten te verzilveren nadat een dag eerder het hoogste niveau sinds juli 2008 werd bereikt. De Nikkei eindigde 0,5 procent lager op 13.485,14 punten. De Japanse beurs won desondanks deze week 5,1 procent.

Zwaargewicht Fast Retailing zakte 0,9 procent. De winst die de eigenaar van kledingketen Uniqlo bekendmaakte over de eerste helft van zijn boekjaar viel lager uit dan analisten hadden verwacht. Automaker Toyota klom 0,4 procent ondanks de omvangrijke terugroepactie die een dag eerder werd aangekondigd. Toyota roept wereldwijd 1,73 miljoen voertuigen terug naar de garage vanwege problemen met de airbag. Takata, de maker van de airbags, zakte 1,8 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen vrijdag een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,2 procent. In Seoul zakte de Kospi 1,3 procent door de aanhoudende oorlogsdreiging tussen Noord- en Zuid-Korea.