Turken bijgepraat over Jeugdzorg

Rotterdam gaat een informatiebijeenkomst organiseren voor de Turkse gemeenschap over de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Aanleiding is de ophef die is ontstaan over het 9-jarige Turkse jongetje Yunus, dat wordt grootgebracht door een lesbisch stel uit Den Haag.

De bijeenkomst moet nog deze maand plaatsvinden, schrijft het college van burgemeester en wethouders donderdag in antwoord op vragen uit de gemeenteraad. Bij de bijeenkomst moeten naast Bureau Jeugdzorg zelf ook onder meer de Raad voor de Kinderbescherming aanwezig zijn.

Doel van de bijeenkomst is uit te leggen hoe het jeugdzorgsysteem werkt en hoe pleegouders worden geworven en geselecteerd. "Wij gaan ervan uit dat deze bijeenkomst de informatievoorziening over de werkzaamheden van Bureau Jeugdzorg ten goede komt", aldus het college.

Ook wordt op de bijeenkomst besproken hoe de samenwerking en betrokkenheid tussen jeugdhulporganisaties en de Turkse gemeenschap kan worden versterkt. "Wij willen hiermee voorkomen dat leden van de Turkse gemeenschap de hulpverlening gaan mijden."