Antidierproevenclub steelt honden van fokker

De Anti Dierproeven Coalitie heeft dinsdagnacht zes beagles weggenomen bij een hondenfokkerij in Escharen. De fokker bevestigt een verhaal hierover van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), maar wil verder niets kwijt over de kwestie. Volgens de ADC waren de zes beagles bestemd voor dierproeven.

De honden zijn inmiddels ondergebracht bij gezinnen, aldus de ADC. In een verklaring zegt campagneleider van de organisatie Robert Molenaar dat de beagles ten dode waren opgeschreven als de ADC ze niet had meegenomen.

Molenaar is van plan zich woensdagmiddag samen met de andere deelnemers aan de actie op het hoofdbureau van politie aan de Marnixstraat in Amsterdam te melden. "Ik heb dit gedaan omdat ik onmogelijk kan wegkijken als onze trouwe viervoeters gebruikt worden in experimenten. Ik stap met open vizier en vol trots het politiebureau binnen en zal mij vrijwillig aangeven."

De ADC wil dat de fokker stopt met het fokken van honden voor laboratoria. "We zijn bereid om de honden die er nog zitten te kopen als Jan Rutten stopt met fokken."