FOK!filmtips van de dag: The Pursuit of Happyness

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Op een doodnormale herfstochtend, merkt een jong meisje een vos op die loopt over een zijweggetje. Nieuwsgierig en op het punt haar angst te overwinnen, durft ze toch de vos te benaderen. De grenzen, die normaal tussen een mens en een wild dier te vinden zijn, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is het begin van een buitengewone vriendschap. Dankzij de vos, ontdekt het meisje een geheime en verwilderde natuur, dat haar leven en haar kijk daarop compleet doet veranderen. Le Renard et l’enfant (The Fox 7 the Child) is om 13.00 uur te zien op BBC2.

Het leven van Chris Gardner, gespeeld door Will Smith, bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer hij uit zijn appartement wordt gezet en zijn vrouw Linda hem verlaat, komen Chris en zijn vijfjarig zoontje Christopher, gestalte gegeven door Jaden Smith, op straat te staan. Chris zet alles op alles om voor een betere toekomst te zorgen. Bij een groot aandelenkantoor begint hij aan een onbetaalde stage met het mogelijke vooruitzicht op een baan. Maar het valt niet mee om het werk te combineren met een dakloos bestaan en de opvoeding van een zoon. The Pursuit of Happyness is om 20.30 uur te zien op RTL8.

De gescheiden Larry Daley vertolkt  door Ben Stiller, heeft altijd pech. Maar wanneer hij met enige tegenzin een baan als nachtbewaker in het Historisch Museum accepteert, zou hij wel eens een cruciale rol in de wereldgeschiedenis kunnen gaan spelen. Want 's nachts gebeuren er wel heel eigenaardige dingen in het museum: iedereen en alles komt tot leven! Met de hulp van het wassenbeeld van President Teddy Roosevelt, in de persoon van Robin Williams, probeert Larry de vechtende Romeinse gladiatoren en Amerikaanse cowboys weer op gelijke voet te krijgen en de rondrennende T-Rex bewijst waarom hij bekend staat als het gevaarlijkste roofdier ter wereld. Larry zal de samenzwering binnen het museum op moeten lossen om ervoor te zorgen dat de deuren niet voorgoed zullen sluiten. Night at the Museum is om 20.30 uur te zien op RTL7.

De welbespraakte louche professor Goldthwait Higginson Dorr III is van plan een casinoboot te beroven door een tunnel te graven naar de ondergrondse kluis. Hiervoor heeft hij een bende boeven verzameld die ieder hun kwaliteit hebben: twee experts op het gebied van tunnels en explosieven, een dommekracht voor het zware werk en uiteraard de cruciale 'inside man'. Professor Dorr huurt een kamer bij een gelovige oude dame, omdat haar grote kelder de perfecte plek is om de graafwerkzaamheden uit te voeren. Als smoes maken ze haar wijs dat ze de ruimte gebruiken voor het instuderen van klassieke kerkmuziek. Maar wanneer niet alles volgens plan verloopt, blijkt dat er niet te sollen valt met hun hospita. Rollen zijn er weggelegd voor onder andere Tom Hanks, J.K. Simmons en Marlon Wayans. The Ladykillers is om 01.35 uur te zien op BBC1.

Sydney White, Armageddon, The Hills Have Eyes II en Kiss of Death zijn ook op televisie te zien vanavond.