Ryan Gosling in Red Band trailer Only God Forgives

Nicolas Winding Refn heeft een uitgesproken eigen stijl: zijn films spelen zich vrijwel altijd af in de onderwereld, zitten vol actie die nog wel eens ‘gore’ wil zijn en ze ademen een unieke sfeer uit. In Drive was deze weinig ontziende formule al te zien, maar naar aanleiding van de Red Band trailer van Only God Forgives lijkt de Deen hierin nog minder concessies te doen. 

Net als bij de eerdere films van Refn moet de sfeer weer een grote rol spelen. Bij het maken van de film is informatie ingewonnen bij regisseur Gaspar Noé (Enter the Void, Irréversible) en dat is aan de eerste beelden af te zien. Het oogt sfeervol, donker en hard: iets waar Noé ervaring mee heeft en iets waar Refn ook een handje van heeft. Dat belooft dus wat.

In Only God Forgives runt Julian (Ryan Gosling) samen met zijn broer Billy (Tom Burke) een Thaise boksclub runt die als dekmantel voor drugssmokkel dient. Wanneer zijn broer vermoord wordt, vraagt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) Julian de moord te reken en volgt een onontkomelijke spiraal van geweld, woede en verraad.

Only God Forgives is vanaf 4 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.