Trailer Trash Travellers langer vast

Zestien van de achttien verdachten die dinsdagochtend werden aangehouden voor afpersing van een motorclub blijven langer in de cel. De verdachten, allen lid van of verbonden aan de Zuid-Hollandse motorclub Trailer Trash Travellers, mogen nog veertien dagen vast worden gehouden. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag vrijdag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie in de hofstad.

In totaal werden dinsdag achttien personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht in januari een andere motorclub, Pegasus, onder bedreiging uit een pand te hebben verjaagd, dat die club van de gemeente Leiden had gehuurd. Na die afpersing stelden het OM en de politie een onderzoek in dat resulteerde in de aanhoudingen.

De voorlopige hechtenis van een van de verdachten werd geschorst. Van een andere verdachte moet nog worden onderzocht of hij terecht is aangehouden. Om die reden werd besloten hem nog drie dagen vast te houden. Een negentiende verdachte, die zich woensdag zelf bij de politie meldde, mocht naar huis. Hij geldt nog wel als verdachte.

Bij de actie dinsdag werden onder meer woningen in Leiden, Katwijk, Vlaardingen en Wassenaar doorzocht. In Den Haag werd het clubhuis van de Trailer Trash Travellers doorzocht. Bij die doorzoekingen werden onder meer een grote hoeveelheid contant geld, een wietplantage, vuurwapens, handgranaten en andere explosieven gevonden. Ook werden in diverse panden spullen van de motorclub Pegasus aangetroffen.