Sacha Baron Cohen vertolkt Freddie

Je kunt hem niet meer stoppen, Sacha Baron Cohen, die de wereld opnieuw kennis liet maken met de plaatsvervangende schaamte-komedie (Borat) wordt Freddie Mercury in de binnenkort te verschijnen biopic van de zanger van Queen.

De film zal later dit jaar worden opgenomen. Blake Lively (Gossip Girl) is gecast als de voormalige vriendin van de rocker, Mary Austin. Die relatie zal ongetwijfeld onder hevige druk staan, gezien de seksuele voorkeuren van Mercury. Regisseur van de film is Tom Hooper, bekend van The Kings Speech en Les Miserables (waarin Baron Cohen al enkele noten ten gehore bracht). Ongetwijfeld dachten ze over de Oscars 2014: "I want them all..."

Baron Cohen, inmiddels 41 jaar, bekend van de typetjes: Ali G, Borat en Bruno heeft na zijn zingende rol in Les Mis duidelijk de smaak te pakken om mensen op een nieuwe manier te vermaken. Hiervoor neemt de acteur vele zanglessen om zo de biseksuele Brit enigszins te kunnen evenaren. Volgens de bron is Baron Cohen een groot fan en bereid hij zichzelf als een bezetene voor om het accent, de maniertjes en de zangstijl van de flamboyante frontman te perfectioneren. Het is nog niet beslist of Baron Cohen ook echt zelf de zangstukken voor zijn rekening gaat nemen of dat hiervoor de stem van Mercury wordt gebruikt. Een mogelijkheid overigens die in het verleden succesvol uitgepakte voor acteur Joaquin Phoenix (Walk the Line).

 

Freddie Mercury 2
Kan Baron Cohen Freddie's snor weer tot leven brengen?