FOK! wat een weer... Als hij maar koud staat!

Goedemorgen! Laat ik maar met een 'warm' bericht beginnen: in Valencia is het de afgelopen dagen ruim 25 graden geweest. Wij zitten daar maar een klein beetje onder en ik ben benieuwd of er veel Spaanse toeristen zin hebben om een paar dagen in ons land door te brengen. Verder viel er in het zuiden tot vanochtend nog af en toe lichte sneeuw. Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon geregeld door.

De snijdende oostenwind weet ook vandaag nog niet van ophouden. In vrijwel het hele land staat er een windkracht 6, maar het spreekt voor zich dat het langs de kust en op de Wadden nog harder waait. Dit super-hogedrukgebied die voor al deze ellende zorgt heeft inmiddels de naam Jill gekregen.

Langzaam, maar dan ook echt héél langzaam lijken we in de loop van de week uit dit diepe dal te kruipen. De eerste dagen verlopen echter nog erg koud. Wel is er volop zon en neemt de wind een klein beetje in kracht af. Tegen het einde van de week zou het hier en daar wel eens 8 graden kunnen worden. Helaas is dat nog te ver weg om daar nu al zeker van te zijn.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Stroming
Een zeer sterke stroming stond er op de rivieren en kanalen in ons land. Hier zien we de stroming gericht staan op het Wantij in Dordrecht. Moniek maakte deze foto en vroeg zich terecht af of er nog wel op een redelijke manier gevaren kon worden. Mijn complimenten aan Moniek, want ik heb het niet eens geprobeerd om naar buiten te gaan!

.