FOK!filmtips van de dag: The Bucket List

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Je kan je zondagmiddag beginnen met de klassieker Adam’s Rib, waarin Spencer Tracy en Katharine Hepburn de hoofdrollen vertolken.

Adam wordt gevraagd om als aanklager op te treden in een zaak van een vrouw die op haar overspelige man heeft geschoten. Aan het ontbijt had hij reeds een discussie met zijn vrouw over deze zaak, als ze hoort dat hij de vrouw wil veroordelen neemt zij uit feministisch oogpunt de verdediging op zich. Ze proberen hun verschil van mening binnen de rechtszaal te houden, maar dit is erg lastig. Op Één om 14.05 uur.

Een spiksplinternieuw paar schoenen siert de voeten van de negen jaar oude Jinhee. Blij met het onverwachte cadeau houdt het meisje haar vader stevig vast terwijl zij door de stad fietsen. De volgende dag wordt Jinhee door haar vader achtergelaten bij een weeshuis, in de hoop dat iemand haar zal adopteren, zodat haar vader vrij is een nieuw gezin te stichten. A Brand New Life (Een nieuw leven) op Nederland 3 om 15.30 uur.

Multimiljonair Edward Cole en automonteur Carter Chambers, gespeeld door Jack Nicholson en Morgan Freeman, zijn twee uitersten die elkaar leren kennen wanneer ze in het ziekenhuis op één kamer komen te liggen. Ze blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze op voorhand dachten. Zo willen ze nog een aantal zaken ondernemen voordat ze het loodje leggen en hebben beiden een onbewust verlangen om met zichzelf in het reine te komen. Ze maken samen een onvergetelijke reis, worden beste vrienden en leren om alles uit het leven te halen wat er in zit. Met veel humor en inzicht beleven zij hun avonturen, terwijl er na iedere onderneming weer iets van het lijst afgestreept kan worden. The Bucket List op NET5 om 20.00 uur.

James is net klaar met school wanneer hij in de zomer van 1987 bij gebrek aan iets beters een nietszeggend baantje aanneemt bij het pretpark Adventureland. Hij komt er al snel achter dat het werk de ideale manier is om hem klaar te stomen voor de echte wereld. James leert allerlei bijzondere mensen kennen en wordt verliefd op zijn collega Emily. Samen met zijn nieuwe vrienden beleeft hij allerlei maffe avonturen in en rondom het park.

Twilight-actrice Kristen Stewart won voor haar rol in deze film de High Times 'Stonette of the Year' Award. De komedie werd geregisseerd door Greg Mottola, die eerder goed scoorde met Superbad. In beide films is Bill Hader te zien. De komiek maakt sinds 2005 deel uit van de vaste cast van de Amerikaanse komedieshow Saturday Night Live. Jesse Eisenberg en Ryan Reynolds behoren ook tot de cast. Op BBC2 om 00:00 uur.

Fred 2: Night of the Living Fred, Rudi het Racevarken 2, Our Girl, Fool’s Gold, Homie Spumoni en The Great Raid komen ook op de televisie vandaag.