Ridiculous Fishing populairste iPhone-game

Ridiculous Fishing van de Utrechtse gamestudio Vlambeer is op dit moment het bestverkopende spel in de App Store voor iPod Touch en iPhone. De game houdt onder meer het virtuele huisdier Pou en het behendigheidsspel Temple Run 2 achter zich. Dat blijkt uit de verkooplijst van Apple die om de paar uur wordt geactualiseerd.

Hoeveel exemplaren verkocht zijn van de game is niet bekendgemaakt. Terwijl de game in de Nederlandse App Store alleen chatprogramma Whatsapp voor zich moet dulden, staat het spel in de Verenigde Staten op een vijfde plek.

De productie van de app begon ruim twee jaar geleden, toen bleek dat het flashspel Radical Fishing een groot succes was. Vlambeer besloot samen te werken met een grafisch ontwerper en een geluidsexpert, totdat vorig jaar bleek dat een ander bedrijf het concept van de game had gekopieerd en zijn game nagenoeg af had. "Ik overdrijf niet als ik zeg dat Ridiculous Fishing bijna het einde van Vlambeer betekende", zei gameontwikkelaar Rami Ismael in een verklaring.

Vlambeer is onder meer bekend van het behendigheidsspel Super Crate Box voor iPhone, iPad en PlayStation Vita. De gamestudio werkt ook aan het vliegspel Luftrauser, voor onder meer de Ouya-spelcomputer.