Nederland nog steeds smoor op Ibiza

Voor de zesde week op rij staat Verliefd op Ibiza aan kop in de Nederlandse box office. De wekelijkse opbrengst van 347.093 euro liegt er niet om, maar de film lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. De totale opbrengst is wel mooi voor een Nederlandse film: 5,1 miljoen euro. Nieuwkomer Mama komst angstvallig dicht in de buurt van Verliefd op Ibiza, toch verdiende de film een dikke 20.000 euro minder. 

De film Silver Linings Playbook staat nog altijd op de derde plek, met een opbrengst van 269.682 euro. Dat is een mooi bedrag en de film levert dan ook niet veel in ten opzichte van vorige week. Hansel and Gretel: Witch Hunters levert wel redelijk in: 22,6% en staat op de vierde plaats. 

Nog harder daalt A Good Day to Die Hard, dat van de tweede naar de vijfde plek afzakt. De film leverde 36,3% in ten opzichte van vorige week en staat nu net boven de twee miljoen euro. De tweede nieuwkomer van deze week is Bullet to the Head. In zijn eerste week verdiende deze film met Sly Stallone net geen 140.000 euro. Zambezia: De Verborgen Vogelstad staat na vier weken op de zevende plek en daalt langzaam af naar de krochten van de Nederlandse box office. 

Beautiful Creatures verdiende in de tweede week 119.776 euro en was de sterkste daler. De film leverde 39,7% in. Movie 43 zakte ondertussen van de zevende naar de negende plek en verdiende in zijn derde week nog maar 107.765 euro. De hekkensluiter is Django Unchained, die 25,6% inleverde. 

 Internationale interesse voor Verliefd op Ibiza (Foto: Novum)